/ / 5 sunde fødevarer, der kan være giftige, hvis du spiser for meget af dem

5 sunde fødevarer, der kan være giftige, hvis du spiser for meget af dem

farlige sunde fødevarer

Denne artikel er skrevet af Marygrace Taylor og leveret af vores partnere på Forebyggelse.

At sige om at nyde alle ting imådehold? Det gælder ikke kun for rødvin, frisk brød eller lækre desserter. Det tæller også for rene fødevarer. Fordi uanset om du taler om nødder, fisk, grønne grøntsager eller fuldkorn, er der næsten altid en forekomst hvor du kan har for meget af en god ting. Her er ni gode madvarer, der kan være farlige, hvis du overdriver det. (Miste op til 15 pund uden kost med Eat Clean for at få Lean, vores 21-dages rengøringsdagsplan.)

farlige sunde fødevarer

brasilianske nødder

Disse gigantiske nødder er kendt for at være # 1Selenkilde, et vigtigt sporelement, der spiller en afgørende rolle i reproduktion og hjælper din krop til at bekæmpe infektion. Faktisk kan kun en Brasilien møtrik levere op til 90 mcg selen, hvilket er næsten dobbelt så meget selen som du har brug for om dagen. Og en en-ounce servering (det er seks til otte nødder) pakker en kæmpe 777 procent af dine daglige selenbehov.

Spise lejlighedsvis servering af brasilianske nødder erfint, men at have dem hver dag kan sætte dig i fare for selentoksicitet - som har potentiale til at forårsage hårtab, gastrointestinale og neurologiske problemer, lyshårhed og endda hjerteanfald eller nyresvigt. "Hold det til en ugentlig servering, eller bare få et eller to nødder et par gange om ugen," siger Jessica Cording, R.D.

farlige sunde fødevarer

Spinat, rødbeter og schweizisk chard

Vi behøver ikke at minde om, at hver af disseveggies er et ernæringsmæssigt kraftværk. Men de er også høje i naturligt forekommende forbindelser kaldet oxalater. Oxalater virker faktisk som præbiotika for at fodre de sunde bakterier i tarmene. Men hvis du er tilbøjelig til at få nyresten, gør det for dyrt at spise for mange højtoxalatholdige fødevarer. "Nyrerne skal filtrere disse forbindelser ud, men hos en person, der er tilbøjelig til nyresten, har nyrerne svært ved at gøre det, hvilket kan føre til opbygning og dannelse af nyresten", siger Cording.

I så fald kan det være bedst at undgå madder er højt i oxalater helt og holdent. Tal med din læge for at finde ud af, hvad der er bedst for dig. Hvis du har brug for at skære højt oxalatfoder, kan en diætist hjælpe dig med at finde lavere oxalatalternativer, som kål eller blomkål.

farlige sunde fødevarer

Hermetiseret tun

Det er billigt, praktisk og fyldt med proteinog de alle vigtige omega-3'er. Men tunfisk indeholder ikke noget kviksølv, hvilket kan skade nervesystemet og hjernen ved at udvikle fostre og småbørn. Højere mængder kviksølv kan også være giftige hos voksne (symptomer omfatter følelsesløshed eller prikkende, synsproblemer og hukommelseskvoter). Men eksperter ved ikke præcis, hvor meget kviksølvbelastet tun du skal spise for at blive syg.

Hvid albacore tun indeholder mere kviksølv endlys tun, og mængden du kan spise afhænger af din vægt. For eksempel bør en 110 pund person holde sig til mindre end fire ounce hvidt tunfisk eller ni ounce tonfisk pr. Uge. Men en 165 pund person kan have fem ounce hvid albacore tun eller 14 ounce let tun i ugen, ifølge beregninger fra Forbrugerrapporter. (FYI, en dåse tun er fem ounces.)

Hvis du er gravid, ammer eller forsøger atforestille sig, holde fast i FDA's etablerede retningslinjer: Nyd op til 12 ounces af lavere kviksølv skaldyr per uge, som rejer, laks, havkat eller let tun. For højere kviksølv albacore tun, begræns dig til ikke mere end 6 ounces om ugen. (Og hold dig væk fra disse 12 fisk helt.)

farlige sunde fødevarer

Rødt kød, østers og hvide bønner

Alle tre er de bedste kilder til jern, som spiller enafgørende rolle i at levere ilt til dine muskler. Og mens for lidt jern kan lade dig føle sig svag og træt, kan for meget føre til leversvigt.

Selvfølgelig kæmper mange mennesker med at få nok af mineralet i deres kostvaner. Så jernoverbelastning tendens til at være temmelig sjælden, især hvis din eneste kilde til jern er mad, siger Cording. Men hvis du tager et jerntilskud? Det kan være værd at tale med en diætist. "Det er vigtigt at vide, hvad dine behov er, og få et greb om, hvordan man balancerer fødekilder og kosttilskud," siger Cording.

farlige sunde fødevarer

brune ris

Sikker på, det komplekse carb er synonymt med helbredmad. Men ris er også god til at absorbere arsen, som forekommer naturligt i jord og vand. Og brun ris har tendens til at absorbere mere tungmetal end sine raffinerede modstykker.

Arsen er et kendt menneske kræftfremkaldende, ogI øjeblikket er der ingen sikkerhedstærskel for mængden af ​​arsen i fødevarer. Men eksperter, herunder dem fra miljøgruppen, er enige om, at du ikke behøver at skære brun ris helt ud af din kost. I stedet gør en indsats for at spise en bred vifte af fuldkorn. "Hvis du normalt vil have brun ris hver dag, så prøv at skifte med noget som quinoa, farro eller hirse," siger Cording. Hold øje med emballerede fødevarer, der indeholder ris eller risbaserede ingredienser som brun rissirup (som ofte bruges til at sødes naturlige korn eller granola barer). Det er bedre at spise dem en gang imellem i stedet for hver dag.

Vær opmærksom på: